Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зовнішнє освітлення

Вівторок, 14 лютого 2017, 13:36

На освітлення сіл Львівщини облрада виділила 10 мільйонів

зовнішнє освітлення

Села, селища та ОТГ Львівщини отримають кошти на влаштування освітлення лише за умови співфінансування проекту від 10 до 30%.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні депутати затвердили Програму зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області на 2017-2020 роки. Це рішення підтримали 56 депутатів.

Як зазначив в.о. директора департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА Назар Романчук, в основі програми – встановлення зовнішнього освітлення у селах, селищах та ОТГ області, зокрема, де є дороги загального користування місцевого значення.

"Населені пункти, у яких облаштують вуличне освітлення, визначатимуть на конкурсній основі. Для цього потрібно подати проектно-кошторисну документацію. Фінансування становитиме від 400 тис грн до 1,2 млн грн, адже, якщо кошторис менший, відповідно, такий проект підпадає під конкурс мікропроектів. Тому ми зупинилися на позначці у 400 тис грн", – розповів Назар Романчук.

За його словами, однією з умов є співфінансування проекту є те, що села повинні виділити з власних бюджетів не менше 10% від усієї вартості облаштування освітлення, селища – 20%, а об'єднані громади – 30%.

"Також ми враховуватимемо кількість населення у даному населеному пункті, а також енергозберігаючий ефект", – додав Романчук.

Обсяг програми передбачає виділення трохи більше 10 млн грн, але, як підкреслив Романчук, до програми планують залучати і ґрантові кошти.

"10 млн грн – це досить мало, за ці кошти вдасться охопити малий відсоток потреб населених пунктів у зовнішньому освітленні, тому плануємо залучати ґрантові кошти", – наголосив Назар Романчук.

Що ж до переліку населених пунктів, де влаштовуватимуть освітлення, то їх погоджуватимуть профільні комісії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.