Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Богдан Дубневич

Четвер, 23 лютого 2017, 13:59

Дубневичі привласнили більше 700 мільйонів

Богдан Дубневич

Фірми, які належать братам Дубневичам, здійснили махінації на 775 млн грн.

Про це повідомляють "Наші гроші. Львів".

ТзОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТзОВ "Енергія-Новояворівськ", які підконтрольні народним депутатам від Блоку Петра Порошенка Богдану та Ярославу Дубневичамзавдали збитків НАК "Нафтогаз України" на більше 775 млн грн.

Фірми маніпулювали з обсягами газу, отриманого на пільгових умовах, зокрема, вони побудували схему на різниці в тарифах для різних категорій споживачів газу "Нафтогазу України", штучно збільшуючи об’єми відпущеного тепла населенню, під що отримували газ за мінімальною ціною. Однак цей газ призначався для виробництва енергії для промислових споживачів, ціна на такий газ є набагато більшою за газ для населення.

Наразі розрив між газом для виробництва тепла для населення та для виробництва електроенергії для комерційних покупців такий: 2994,3 грн/тис куб.м проти 7700-11333 грн за тис куб.м.

Як встановили правоохоронці, фірми Дубневичів, що володіють ТЕЦ у Новояворівську та Новому Роздолі, купували газ за пільговими цінами нібито під виробництво тепла для населення, а насправді спалювали його для виробництва електроенергії, яку продавали на оптовому ринку. Щою приховати аферу, менеджери нардепів штучно збільшували у звітностях об’єм виробленого для населення тепла.

Оборудку з пільговим газом вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року. Впродовж 2014-2015 років фірма відпустила населенню сумарно 138 тис. Гкал тепла, на виробництво якого спалила 28,52 млн куб.м газу, однак за договорами було поставлено у 3,5 разів більше. Відтак, фірма придбала майже 76 млн куб.м "пільгового" палива замість "комерційного" та , завдала збитків на 224,7 млн грн.

Щодо ТзОВ "Енергія-Новий Розділ", то фірма працювала за тією є схемою і незаконно нажилася на 553 млн грн.

Зазначимо, засновниками ТзОВ "Енергія – Новий Розділ" є міське комунальне підприємство "Розділтеплокомуненерого" (10%) та ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" (90%). Власниками останнього є Ярослав та Богдан Дубневичі у рівних долях.

Щодо ТзОВ НВП "Енергія – Новояворівськ", то основним власником підприємства є ТОВ "АПП "Львівське" братів Ярослава та Богдана Дубневичів –92,4%. Незначну решту мають два місцеві комунальні підприємства: "Новояворівськтеплокомуненерго" та "Міські електричні мережі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.