Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сколівський район

Вівторок, 28 лютого 2017, 15:13

Мешканці семи сіл Львівщини об'єдналися у громаду

Сколівський район

Центром нової громади є село Завадка у Сколівському районі.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки від 24 лютого 2017 року.

Відтак, облдержадміністрація затвердила висновок на відповідність Конституції та законам України проекту щодо добровільного об'єднання територіальної громади на Львівщині.

"Проект рішення щодо добровільного об'єднання територіальних громад відповідає Конституції та законам України", – йдеться у розпорядженні.

Зокрема, мешканці сіл Завадка, Задільське, Довжки, Криве, Росохач, Мита, Сухий Потік об'єдналися у Завадківську територіальну громаду з адміністративним центром у селі Завадка.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Львівська облрада схвалила зміни до проекту Перспективного плану спроможних територіальних громад Сколівського району.

Тут передбачено створення таких громад: Сколівська міська громада, Козівська сільська громада, Славська селищна громада, Тухольківська сільська громада, Завадівська сільська громада, Верхньосиньовидненська селищна громада.

30 квітня в Україні відбудуться перші вибори у 40 об'єднаних громадах. У виборах візьмуть Великолюбінська селищна, Магерівська селищна та Розвадівська сільська об’єднані громади Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.