Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шахта Степова

П'ятниця, 3 березня 2017, 10:42

Сім'ї загиблих гірників на шахті Львіввугілля отримають 700 тисяч (відео)

Шахта Степова

Також уряд утворить державну комісію для перевірки ситуації із безпекою на усіх шахтах України.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив вчора під час свого візиту до на Львівщину прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, сім'ям загиблих гірників на шахті №10 "Степова" ДП "Львіввугілля" виплатять допомогу у розмірі близько 600-700 тис грн.

"Ми приймемо рішення про те, щоби виділити кожній родині по півмільйона гривень. Також буде відповідна компенсація з відповідних соціальних фондів. Тобто загальна компенсація буде від 600 до 700 тисяч гривень", – наголосив Володимир Гройсман.

Він додав, що сьогодні уряд створить державну комісію для перевірки усіх вугледобувних підприємств країни щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва.

Крім того, 200 млн грн буде виділено на індивідуальні засоби захисту для гірників.

За словами Гройсммана, у 2017 році також буде виділено 1,8 млрд грн на модернізацію і фінансування шахт. Протягом двох тижнів в уряді буде презентований план щодо модернізації шахт в країні.

Нагадаємо, вчора на шахті "Степовій" "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. У результаті цього 8 гірників загинуло. 

Наразі львівська поліція відкрила кримінальне провадження щодо загибелі гірників на шахті "Львіввугілля".

Також у зв'язку з цим Петро Порошенко оголосив жалобу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.