Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

5.ua

П'ятниця, 3 березня 2017, 11:08

Посли країн ЄС безвізовий режим для України

Європарламент

На черзі – голосування у профільному комітеті Європарламенту.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу схвалив надання безвізового режиму для України, відтак 9 березня за це рішення мають проголосувати у комітеті з громадських свобод Європарламенту.

"Посли ЄС 2 березня 2017 року підтвердили від імені Ради неофіційну домовленість від 28 лютого 2017 року між головуючою в ЄС Мальтою та Європейським парламентом про лібералізацію візового режиму для українців", – йдеться в повідомленні.

Після рішення послів ЄС, пропозицію щодо візової лібералізації буде направлено до Європейського парламенту для голосування, а згодом буде подано на прийняття Радою ЄС.

Зазначимо, введення безвізового режиму між ЄС та Україною вимагає рішення комітету громадських свобод Європарламенту, розгляд і затвердження питання на засіданні Європарламенту, далі посли країн-членів ЄС мають повторно підтримати прийняте рішення, після затвердження Радою ЄС.

Після цього документ має підписати президент Європарламенту і представник головуючої в ЄС країни, згодом його опубліковують в офіційному журналі ЄС. Рішення про введення безвізового режиму набуде чинності через 20 днів з моменту публікації.

Нагадаємо, 27 лютого Рада ЄС затвердила безвізовий режим із Грузією для короткострокових поїздок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.