Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство

П'ятниця, 3 березня 2017, 17:39

На Львівщині посадовець дозволив зрубати лісу на 1,6 мільйона

лісове господарство

Незаконно зрубали 191 цінне дерево.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, через злочинні дії майстра лісу одного з лісових господарств Львівщини було незаконно зрубано 191 дерево цінних порід.

Як встановили правоохоронці, з січня до травня 2016 року через неналежне виконання своїх службових обов’язків посадовець не фіксував фактів порушення лісового законодавства, не провів перевірку лісу щодо незаконних вирубок.

Через це на території лісогоспу незаконно вирубали 191 дерево порід дуб, сосна, вільха чорна, граб, липа, ясен, береза та клен, вартістю більше ніж 1,6 млн грн.

Наразі майстру лісу повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доході громадян або без такого.

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.