Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська міськрада

Понеділок, 20 березня 2017, 10:52

Посадовців Львівської міськради запідозрили у махінаціях із землею

Львівська міськрада

ТОВ «Сихівська народна торгівля» незаконно отримало ділянку на вул. Б.-І. Антонича у Львові.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

У прокуратурі розпочали досудове розслідування щодо зловживання службовим становищем посадовцями Львівської міської ради, що завдало тяжких наслідків.

Зокрема, Львівська міськрада у лютому 2016 року незаконно вилучила з переліку земель, призначених для продажу на аукціонах, земельну ділянку на вул. Б.-І. Антонича, площею 0,5928 га та вартістю понад 5,1 млн грн, та дала у постійне користування ЛКП «Львівавтодор» для роздрібної торгівлі спільно з ТОВ «Сихівська народна торгівля».

Також ЛКП «Львівавтодор» звільнили від сплати земельного податку за користування цією ділянкою.

Відтак, ділянка безплатно перейшла в користування ТОВ «Сихівська народна торгівля», а також товариство не сплачує за користування землею.

Окрім цього, у січні 2017 року посадовці цього підприємства на підставі підроблених документів зареєстрували право власності на нерухомість загальною площею понад 1700 м², які, за їхніми документами, були збудовані у 2011 році.

Однак, на цій ділянці заборонено будь-яке будівництво, а лише дозволено лише розміщення торгових павільйонів без можливості оформлення права власності.

За цими фактами прокуратура розпочала досудове розслідування, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 4 ст.358 КК України (підроблення та використання завідомо підроблених офіційних документів).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.