Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Школа

Понеділок, 20 березня 2017, 15:47

Через сміттєву кризу школярі та дошкільнята Львова можуть піти на канікули

Школа

Є ймовірність тимчасового закриття шкіл та дошкільних навчальних закладів Залізничного, Франківського і Шевченківського районів.

Про це сьогодні на прес-конференці заявила директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галина Слічна.

"Ми спостерігамємо достатньо серйозну є проблему з вивозом сміття з територій шкіл, дошкільних навчальних закладів та закладів охорони здоров’я. Впродовж трьох-чотирьох тижнів сміття накопичувалось у навчальних закладах і на сьогоднішній день ми маємо 59 таких майданчиків у навчальних закладах Львова, які є перевантажені сміття. Можливості вивозити сміття ми не маємо. Ми думали, що ситуація зміниться з нового року, з січня, думали що ситуація зіниться у лютому. І ситуація склалась краще у контексті того, що температра була низькою. При плюсовій температурі ці відходи розкладаються, а це проблема погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації у Львові", — пояснила Галина Слічна.

Вона зазначила, що найгірша ситуація у навчальних закладах Франківського району, де перевантаженими є 19 майданчиків. У Шевченківському і Залізничному – по 13 навчальних закладів перевантажено. В цілому це 29 шкіл, 30 дошкільних навчальних закладів.
Чиновниця зазначила, що у шкільних закладах і закладах охорони здоров'я відходами є переважно харчові продукти. Відтак є ризик поширення комах, гризунів. Вона додала, що зараз проводиться дератизація, однак достатнього ефекту не буде допоки сміттєві майданчики не помиють.

"Ми самі припинити навчання у закладах не можемо, такі питання розглядаються на комісії з ТЕБ і НС. Якщо є така загроза, навчальні процеси повинні припизупинятись. Зараз немає загрози, адже нема такої температури. Якщо буде потепління і буде накопичення сміття, то це є серйозною проблемою. Сьогодні вночі ще була мінусова температура, сміття вночі замерзло, через день вдень розмерзається, однак якщо буде постійно плюсова температура, то це буде погано", — пояснила чиновниця.

Як додав директор департаменту житлово-комунальних послуг Львівської міськради Сергія Бабак, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій посадовці вирішуватимуть, що робити із проблемою вивезення сміття з міста. Найближче засідання комісії планують провести завтра, 21 березня.

Сергій Бабак додав, що у межах своїх повноважень підготував листа директору департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарію Романчуку з проханням надати допомогу з захороненням твердих побутових відходів на полігонах у межах Львівщини.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що через критичну ситуацію зі сміттям, у Львові можуть тимчасово закрити продуктові ринки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.