Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

діти-сироти

zoda.gov.ua

Четвер, 23 березня 2017, 15:00

У Львові обговорюватимуть стратегію зміни системи інтернатної опіки в Україні

діти-сироти

У місті проведуть міжнародну конференцію з покращення системи опіки дітей-сиріт.

Про це повідомили у прес-службі програми підтримки дітей-сиріт фонду Ginger UCEF.

Конференція відбудеться 25-26 березня 2017 на вул. Львівській, 62 у смт.  Брюховичі, а її проведе Львівська Освітня Фундація.

Участь у конференції візьмуть більше 80 учасників: представники влади, церкви, профільних благодійних та громадських організацій, уповноважений Президента з прав дитини, представники уряду Словаччини та Угорщини.

Під час конференції планується напрацювати конкретні кроки до покращення системи опіки дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, обмін досвідом та налагодження контактів. 

"За даними Міністеррства соціальної політики (січень 2016 року) 73 182 дитини проживає та виховується в інтернатах, з них лише біля 20% є реальними сиротами. 90% випускників інтернатів не здатні до успішної соціалізації, не мають елементарних побутових навичок. Велика кількість теперішніх вихованців інтернатів – це діти випускників інтернатів. Значна частина випускників потрапляє за ґрати, оскільки життя в групі й за розпорядком – це єдина знайома для них схема", – зазначила координатор програми підтримки дітей-сиріт фонду Ginger UCEF Наталя Шалата.

За її словами,  щороку на інтернатну систему виділяється близько 7 млрд грн, і тільки 15% з них витрачається безпосередньо на дитину. Решта йде на заробітну плату персоналу та оплату комунальних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.