Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

алкомаркет

Понеділок, 27 березня 2017, 14:31

Садовий наказав демонтувати у Львові рекламні вивіски зі словом "алкоголь"

алкомаркет

У Львові нарахували 113 магазинних вивісок зі словом "алкоголь", власники яких відмовляються змінювати текст реклами.

Відповідний наказ дав сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 27 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради Андрій Садовий доручив Адміністративно-технічному управлінню демонтувати у місті всі рекламні вивіски, на яких згадується алкоголь.

"Вживати слово "алкоголь" у рекламі магазинів забороняє законодавство. Проте по Львову є дуже багато вивісок і сітілайтів зі словами "гуртовий продаж алкоголю". Ця реклама є шкідливою для громадян, передусім – для дітей. Якщо якась фірма такі вимоги порушує, то на це треба реагувати", – зазначив Андрій Садовий.

Як зауважив директор комунального підприємства "Адміністративно-технічне управління" Тарас Вітик, наразі у Львові нарахували 113 вивісок, у яких згадується слово "алкоголь". Але їхні власники відмовляються змінювати текст рекламних вивісок.

"Із цього тижня спільно Муніципальною дружиною Львова приступаємо до демонтажу таких рекламних вивісок", – наголосив Тарас Вітик.

Зазначимо, згідно з даними офіційного сайту мережі магазинів "Гуртові ціни. Алкоголь", лише у Львові діють 153 торгівельні точки. Найбільше таких магазинів – у Франківському (40) та Галицькому (30) районах міста.

Нагадаємо, у Львові заборонили оформлювати вітрини продукцією алкогольних, слабоалкогольних напоїв у стаціонарних об'єктах торгівлі та МАФах ще взимку минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.