Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВіЕс Банк

Понеділок, 27 березня 2017, 16:33

У Львові вимагають перевірити дії судді, який став на бік російського банку

ВіЕс Банк

Громадянин Нігерії у Львові судиться з російським банком через «замороження» власних коштів.

Галицький районний суд м. Львова закрив провадження у справі за позовом громадянина Нігерії Омоволе Олувакеле Іромідайо до ПАТ «ВіЕс Банк» про визнання дій протиправними.

Рішення на користь російського банку неабияк обурило присутніх на засіданні громадських активістів, які системно відстежують діяльність скандальної фінустанови.

«Суд за лічені хвилини підготував повний текст ухвали, задовольнивши усі вимоги ПАТ «ВіЕс Банк». Склалось враження, що у головуючого судді Андрія Государського остаточне рішення на папері з’явилося ще до засідання, а заслуховування сторін носило формальний характер. На наш погляд, цей факт потребує компетентного реагування та перевірки Вищої ради юстиції», – заявив один з активістів.

Водночас, адвокат позивача пан Назар зазначає, що це не перша спроба іноземця добитися повернення значної суми коштів, які російський банк привласнив ще два роки тому. І додає: «Рахунок іноземця заблоковано з квітня 2015 року, а грошові кошти переведені на резервний рахунок ПАТ «ВіЕс Банк».

За його словами, Омоволе на території України перебуває з 2009 року, здобув освіту в одному з вищих навчальних закладів Луганська, і як тисячі інших громадян у розпал російської окупації покинув непідконтрольну українській владі територію.

Прибувши до Львова аби продовжити навчання, відкрив рахунок у «ВіЕс Банку», отримав грошовий переказ від родичів, і майже одразу потрапив у кримінальну хроніку – з подачі російського банку.

«Представниками ПАТ «ВіЕс Банк» стосовно громадянина Нігерії Омоволе Олувакеле Іромідайо ініційовано низку кримінальних проваджень. Однак як виявилося – надумано. Складу злочинів в його діях правоохоронцями не виявлено, а провадження закриті», – наголошує адвокат.

Представник «ВіЕс Банку» натомість від будь-яких коментарів відмовився, а суддя Андрій Государський на запитання чи комфортно йому діяти в інтересах російського банку відповів, що його це не цікавить.

Водночас представники одного з громадських формувань із захисту правопорядку та державного кордону відзначають, що те, як легко вирішує російський банк свої інтереси у судах, окрім іншого, дозволяє ідентифікувати агентів впливу Російської Федерації на території Львіщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.