Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пл. Двірцева

Михайло Верхогляд, Вікіпедія

Четвер, 30 березня 2017, 13:13

Інвестори зацікавились будівництвом підземного паркінгу біля головного вокзалу Львова

пл. Двірцева

До 2020 року у Львові збираються реконстуювати площу Двірцеву.

Про це сьогодні повідомила начальниця відділу урбаністики ЛКП "Інститут просторового розвитку" міської ради Олександра Сладкова, передає кореспондент Варіантів.

У межах реконструкції площі Двірцевої у міській раді планують облаштувати підземний паркінг, аби звільнити площу перед головним залізничним вокзалом Львова від надмірної кількості транспорту.

"Було б дуже добре спорудити підземний паркінг, як це є у всіх оновлених вокзалах європейських країн. У нас вже навіть є певні інвестори, які цікавляться такою ідеєю. Там дуже багато інтересів, починаючи із Укрзалізниці, обласної автостанції, локомотиву ремонтного заводу, дрібного бізнесу, міського авто- і електротранспорту. Зараз ми ведемо перемовини з усіма, намагаємося знайти правильний варіант. І ми його більш-менш уже знайшли, тому якщо проект погодять, ми його обов’язково оприлюднимо", –розповіла Олександра Сладкова.

За її словами, площа Двірцева є дуже конфліктною через велику кількість нерівноцінних учасників дорожнього руху. Відтак в міськраді хочуть комплексно підійти до реконструкції площі: у планах не просто оновити сквер, а грамотно організувати всіх учасників дорожнього руху.

"Про консервацію цієї ситуації, яка є зараз є на площі Двірцевій, не йдеться. Ми шукаємо варіант того, як можна організувати різний транспорт, в тому числі й обласний, а також таксі. Потрібно всі транспортні потоки розділити й організувати так, щоби всі учасники дорожнього руху незалежно від того, яким чином вони потрапляють на площу Двірцеву, мали рівні можливості й комфорт. І це є дуже великим завданням, зараз ми над цим працюємо", – пояснила Олександра Сладкова.

Також вона зауважила, що ті варіанти реконструкції, над якими працює Інститут просторового розвитку, не передбачають збереження фонтану просто перед входом на вокзал. Тому його можуть перенести у сквер чи на територію нової пішохідної зони.

"Взагалі площа Двірцева є важливим простором у Львові, і з ним не варто поспішати, потрібно все добре продумати. Гадаю, до 2020 року площу вже повинні оновити, адже з такою, якою вона є зараз, ми далі залишатися не можемо", – підсумувала Олександра Сладкова.

Нагадаємо, підземний паркінг також збираються побудувати біля парку ім. Івана Франка.

Нещодавно виконком Львівської міськради вирішив, що ЛКП "Зелений Львів" має створити проект утримання та реконструкції парку Івана Франка із врахуванням будівництва підземного майданчика для паркування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.