Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Візняк

Прес-реліз,   Четвер, 6 квітня 2017, 10:40

Ми доб’ємося скасування абонплати за підключення до системи газопостачання, – Візняк

Юрій Візняк

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка у Львівській обласній раді була однією з ініціаторів скликання позачергової сесії облради.

Як повідомив депутат – радикал Юрій Візняк, абонплата за лічильники – це черговий грабіж влади в інтересах олігархів, тому вчора було прийнято звернення до  Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Генеральної прокуратури України, Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування  абонплати за підключення до системи газопостачання.   

«Ми, депутати Львівської обласної ради, вважаємо, що такі дії НКРЕКП є необґрунтованими і такими, що не відповідають чинному законодавству, тому вимагаємо скасувати відповідну постанову Нацкомісії, якою запроваджується абонентська плата за газ з 1 квітня, і  наполягаємо на проведенні невідкладної ротації складу регулятора, а також на звільненні голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка», – йдеться у зверненні.

«Абонплата вже зарахована у тарифах за газ для населення. Тепер українцям знову виставляють додаткові платежі і постраждають від цього найбільш нужденні, бо сплачуватимуть щомісяця, незалежно від того, користуються вони лічильниками чи ні, від 220 до 340 гривень», – пояснив Юрій Візняк.

«Як говорить наш лідер Радикальної партії Олег Ляшко - сьогодні введи податок на лічильники, завтра буде податок на дощ, а післязавтра – податок на повітря», – додав він.

Тому, за словами Візняка, Радикальна партія пропонує чіткий план протидії цій олігархізації:  «Радикальна партія звернулась до суду з вимогою скасувати драконівське рішення НКРЕКП.  Наші депутати ініціюють звернення місцевих рад по всій Україні з вимогами до влади скасувати грабіжницьке рішення НКРЕКП. Також ми вимагаємо розпуску нинішнього корумпованого складу НКРЕКП і відставки її голови – Вовка. Нам потрібно почати процес повернення під державний контроль державних і комунальних газорозподільчих мереж».

За словами депутата, цього тижня позачергові сесії міських та районних рад, з ініціативи радикалів в тому числі, пройдуть у містах Червоноград, Борислав, у Буському, Бродівському, Миколаївському, Самбірському районах Львівщини. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.