Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

Вівторок, 11 квітня 2017, 15:34

У квітні на Львівщині стартують вибори у об'єднаних громадах

вибори

Участь у виборах в трьох об’єднаних громадах візьмуть 300 кандидатів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федір Алєйніков, 30 квітня на Львівщині оберуть 74 депутати у трьох об’єднаних територіальних громадах: Великолюбінській селищній Городоцького району, Магерівській селищній Жовківського району і Розвадівській сільській Миколаївського району, а також голів цих громад.

За його словами, територіальні виборчі комісії зареєстрували 274 кандидати у депутати (3,7 кандидати на одне депутатське місце) і 14 кандидатів на посади селищних та сільського голів (4,7 кандидати на одну посаду).

Найбільше – вісім кандидатів – зареєстровано в одному з округів у Миколаївському районі.

"Серед зареєстрованих кандидатів у депутати і кандидатів на посади голів 197 (68,4%) є партійними висуванцями. Вони представляють 10 політичних партій", – додав Федір Алєйніков.

Також 30 квітня відбудуться перші вибори Чишківського, Винничківського, Пасіки-Зубрицького і Кротошинського старост Давидівської сільської об’єднаної територіальної громади Пустомитівського району.

За ці посади позмагається 9 кандидатів, а на проміжних виборах депутата Бісковицької сільської ради Самбірського району у цей же день на вакантне місце претендують троє кандидатів.

Нагадаємо, загалом 30 квітня в Україні відбудуться перші вибори у 40 об'єднаних громадах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.