Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пулітцерівська премія

Forbes.ua

Четвер, 13 квітня 2017, 15:46

Фотограф українського походження вдруге отримав Пулітцерівську премію

Пулітцерівська премія

Пулітцерівські премії серед фотографів присуджені за кадри збройного насильства.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

Зокрема, 11 квітня цьгорічну Пулітцерівську премію в номінації "Новинна фотографія" отирмав австралійський фотожурналіст українського походження Деніел Берегулак.

Його нагородили за фоторепортаж про криваву боротьбу з наркомафією на Філіппінах, зроблений для газети New York Times. Раніше ця ж серія фотографій зайняла призове місце на конкурсі World Press Photo.

Зазначимо, для Деніела Берегулака ця премія стала уже другою, у 2015 році він був нагороджений Пулітцерівською премією за висвітлення гуманітарної кризи в Африці під час сплеску епідемії вірусу еболи, внаслідок якої загинуло понад 10 тисяч осіб.

Додамо, Деніел Берегулак народився в родині українських емігрантів у Сіднеї (Австралія).

Нагадаємо, Пулітцерівська премія – одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США, заснована видавцем "жовтої преси" Джозефом Пулітцером.

З 1917 року вона вручається щорічно, а з 2006 року автори і видання, що претендують на Пулітцерівську премію можуть представляти на розгляд журі не тільки публікації в друкованих ЗМІ, але й роботи, опубліковані в інтернет-виданнях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.