Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Побита маршрутка

Трускавець online

П'ятниця, 14 квітня 2017, 13:19

Під Бориславом побили маршрутку під час рейсу, постраждав водій

Побита маршрутка

12 квітня було здійснено напад на автобус маршрут №150 (Борислав-Стебник, через Трускавець), водій отримав січені рани обличчя та рук.

Про це повідомляє портал "Трускавець online".

Близько 18ої години поряд з кладовищем (між Бориславом та Трускавцем), бориславчанин на УАЗі "підрізав" автобуса з пасажирами, вийшов зі своєї машини з битою та побив нею лобове скло автобуса та дверці водія. Водій та пасажири були в шоковому стані, тому зафіксувати факт побиття транспортного засобу ніхто не встиг.

Ніхто з пасажирів не постраждав. Однак уламки скла полетіли у водія, поранивши обличчя і руки. На місце події викликали "швидку допомогу" та поліцію. Правоохоронці зафіксували факт нападу на автобус, зібрали покази у свідків. Всіх пасажирів пересадили до іншого автобуса.

Автобус, на який було здійснено напад, працює на ПП "Галич-Авто". Водій Іван Линів (співвласником траспортного засобу є Ігор Слюсар), який в цей день працював на маршруті, в шоковому стані та з тілесними ушкодженнями був доставлений до лікарні. В нього діагностували високий тиск та січені рани обличчя та рук.

Водій стверджує, що працював у звичному режимі, перевозив пасажирів, як раптом, на нього вчинили напад. Нападника знає, – ним, начебто, був бориславчанин, механік Бориславського лісництва, який має транспортні засоби, що працюють на фірмі у конкурентного йому перевізника МКП "Транс-Екіпаж". УАЗ, на якому зловмисник "підрізав" автобуса, був робочим, номерні знаки його зафіксували та передали поліції.

За словами представника перевізника, 12 квітня на місці події працівники поліції заявляли, що нападнику кваліфікуватимуть порушення ст.296 ч.4 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі. Вчора, 13 квітня злочин трактували як легкі тілесні ушкодження (ст 125 ч. 1), за що передбачено штраф.

Між перевізниками МКП "Транс-Екіпаж" та ПП "Галич-Авто" триває судова справа за здійснення перевезень на маршруті №150. ПП “Галич-Авто” здійснював перевезення на цьому маршруті, вигравши попередній конкурс та маючи заключений договір з Дрогобицькою РДА. Однак після останнього конкурсу проведеного на цей маршрут рішення було на користь МКП "Транс-Екіпаж".

Ймовірною причиною такого нападу, на думку водія та представників перевізника є бажання конкурента якнайшвидше витіснити їх з маршруту №150. Суперечки щодо маршруту "Борислав-Стебник" тривають ще з минулого літа. 

Після проведеного конкурсу РДА заключила договір з "Транс-Екіпаж" на здійснення перевезень по цьому напрямку. Однак попередній перевізник з результатами конкурсу категорично не погодився. Представники "Галич-Авто" неодноразово заявляли про те, що в конкурсній комісії були люди, автобуси яких працюють на перевізника "Транс-Екіпаж". Ці члени комісії мали конфлікт інтересів і не мали б брати участі в голосуванні.

Директор ПП "Галич-Авто" Ростислав Кобильник заявив, що конкуренту нарахували 11 балів незаконно і саме завдяки їм "Транс-Екіпаж" переміг. Ці результати конкурсу "Галич-Авто" оскаржив у господарському суді Львівської області, після чого РДА надала цій фірмі тимчасовий дозвіл на продовження перевезення.

Директор МКП "Транс-Екіпаж" Йосип Дяків у свою чергу подав апеляцію, так як бажає відстоювати свою правду і переконує, що жодних порушень в конкурсі він не вбачає. "Галич-Авто" з тимчасовим дозволом продовжує здійснювати перевезення на маршруті №150, а "Транс-Екіпаж", незважаючи на підписаний ще восени договір, не може дочекатись, коли почне здійснювати перевезення на маршруті.

Фотографії порталу Трускавець online

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.