Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

владика Венедикт (Алексійчук)

Четвер, 20 квітня 2017, 15:25

Папа Римський перевів владику Венедикта зі Львова до Чикаго

владика Венедикт (Алексійчук)

Папа Римський Франциск призначив владику Венедикта (Алексійчука) Єпархом Чиказьким.

Про це повідомляє "Радіо Ватикан.

У четвер, 20 квітня 2017 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив дотеперішнього Єпископа-помічника Львівського УГКЦ владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим Єпископом Єпархії святого Миколая УГКЦ з осідком в Чикаго, США, перенісши його з титулярного осідку Ґерманіціяни.

Нагадаємо, Венедикт Олексійчук був призначений Єпископом-помічником Львівським 3 серпня 2010 року. Того дня у Ватикані було повідомлено про те, що Папа Венедикт XVI поблагословив рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про канонічне обрання на це служіння тодішнього Ігумена Святоуспенської Унівської Лаври Студитського Уставу. Через місяць, 5 вересня, відбулася архиєрейська хіротонія.

Українська Греко-Католицька Єпархія святого Миколая в Чикаго входить до Філадельфійської митрополії та є її найбільшою частиною з огляду на територію, охоплюючи території північних, центральних та західних штатів країни.

Вона була заснована 1961 року та згідно з даними "Annuario Pontificio 2017", станом на минулий рік нараховувала приблизно 50 парафій, надаючи духовну опіку понад 10 тисячам вірних. 16 серпня 2016 року, після смерті Єпарха Чиказького владики Річарда Семінака посада була вакантною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.