Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мозаїка

Прес-реліз,   Вівторок, 2 травня 2017, 17:19

У Глинянах стартували креативні комп’ютерні курси

Мозаїка

У Глинянах виходить на фінішну пряму проект зі створення у містечку багатоцільового навчально-виробничого комплексу трансформерного типу «МОЗАЇКА».

Команда проекту зі створення НВК «МОЗАЇКА» з приємністю інформує про те, що 30 квітня був здійснений старт креативним комп’ютерним курсам.

Нагадуємо , цей захід, як і інші цікаві події (тренінги «Як написати проект і де знайти кошти для нього?», «Як започаткувати власну справу?», курси з раннього розвитку дитини та усвідомленого батьківства, юридичні консультації, курси з Глинянського килимарства, та перший Глинянський фестиваль) проходить в рамках грантового проекту Глинянської міської ради та Європейського Союзу зі створення у містечку цього комплексу.

Всі ці та інші цікаві події проводяться за кошти ЄС, а тому є безкоштовними для їх відвідувачів та учасників.

Проектом давно невживане приміщення старої школи (1856) завдяки 90% фінансуванню Європейського Союзу за 2 роки перетворилося у сучасний інтелектуально-розвитковий комплекс, покликаний донавчати, перепрофільовувати та вдосконалювати навички мешканців практично всіх вікових категорій.

Проект вартістю майже 500 тисяч євро виконується в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» і є єдиним проектом у Львівській області, котрий фінансується по лінії міжнародної технічної допомоги для України.

Автором проекту (благодійна організація «Фонд розвитку «Глинян») передбачено створення на 1-му поверсі комплексу динамічних виставкових залів з можливістю їхнього оперативного трансформування для проведення виставок та експозицій практично будь-якої складності. Активно обговорюється можливість створення у комплексі єдиного в Західній Україні інтерактивного музею ткацтва та килимарства, - як окремого підрозділу Виниківського історико-краєзнавчого музею.

На другому поверсі комплексу є 4 великі навчальні аудиторії (по 50м²) в яких можна проводити найрізноманітніші заходи.

Багато цікавих подій вже відбулися в НВК і висвітлюються як на офіційних ЕБ ресурсах комплексу: www.mozaika.net.ua, https://www.facebook.com/mozaikahlynyany/ так і в інших ЗМІ.

У комплексі, завдяки проекту, працює швидкісний оптоволоконний інтернет-зв’язок, облаштований сучасний комп’ютерний клас та конференцзала. Третій поверх споруди з величезного горища перетворився в готель/хостел на 30 місць. У НВК мозаїка встановлена автономна твердопаливна система опалення, що зменшило енергозалежність комплексу.

Бажаючих прийняти участь у цих динамічних та креативних комп’ютерних курсах, просимо зареєструватися на сайті НВК «МОЗАЇКА», оскільки кількість місць є обмеженою.

Заняття проводитиме перша в Україні IT-академія.

Двогодинні заняття проходитимуть щосереди у комп’ютерному класі НВК «МОЗАЇКА». Початок занять о 19.00 годині.

Додаткову інформацію можна отримати на офіційних ресурсах комплексу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.