Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аптеки

112.ua

Четвер, 11 травня 2017, 16:25

На Львівщині діє 107 комунальних аптек

аптеки

Начальник управління майном спільної власності облради Микола Бандра пояснив, чому кількість аптек постійно зменшується.

Про це сьогодні під час сесії Львівської облради заявив начальник управління майном спільної власності Микола Бандра, передає кореспондент Варіантів.

Відтак, Микола Бандра пояснив, чому комунальні аптеки переходять у руки підриємців.

"Поки не було великої конкуренції комунальні аптеки функціонували нормально. Але з ростом приватних аптек комунальні опинились у нерівній ситуації, до прикладу, виготовляючи лікарські препарати. Також далися взнаки великі суми оренди, які доводилося сплачувати", – зазначив Микола Бандра.

За його словами, станом на сьогодні на Львівщині діє 107 комунальних аптек, в цю цифру входять і центральні районні аптеки.

"Комунальні аптеки, розташовані у селах, взагалі не мали виторгу. Це вже стало закономірністю, що приватні аптеки виживають, а комунальні натомість – ні. Тому вони й припиняють свою діяльність", – пояснив Микола Бандра.

Також він зауважив, що наразі управління майном спільної власності нічого не робитиме, аби врегулювати ситуацію з комунальними аптеками, оскільки кошти на поповнення статутного фонду не надходили.

"Востаннє на поповнення статутного фонду надходив 1 млн грн у 2015 році, але навіть тоді ці кошти пішли на сплату боргів. Тому не маючи сьогодні коштів, вчиняти будь-які дії з комунальними аптеками є недоцільно", –підсумував Бандра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.