Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лілія Гриневич

unian.ua

П'ятниця, 12 травня 2017, 15:29

Львівщина є лідером за відкриттям опорних шкіл, – міністр освіти

Лілія Гриневич

Минулого року в опорні школи Львівщини вклали понад 11,5 млн грн.

Про це сьогодні повідомила під час прес-конференції у Львові мінстр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент Варіантів.

"Львівська область є лідером за відкриттям опорних шкіл. Якщо зараз подивитися, то на Львівщині вже відкрили 24 опорні школи зі 137 філіями. І Міністерство освіти і науки це дуже вітає", – розповіла Лілія Гриневич.

За її словами, опорні школи інтерпретують із заощадженням коштів, проте саме вони зможуть дати дітям старшого шкільного віку якісну освіту.

"Сьогодні у сільській місцевості є понад 33% старшокласників, які навчаються у класах, де є менше 10 учнів. А це означає, що один вчитель викладає по 5, а то й 7 предметів одночасно: математику, хімію, фізкультуру і, можливо, ще щось. Про яку якісну освіту цих дітей може іти мова? Це означає, через місце свого народження ті діти вже перебувають у нерівних умовах поруч із ровесниками", – пояснила Лілія Гриневич.

Як зауважила міністр освіти і науки України, початкова школа повинна розташовуватись якнайближче до місця проживання дитини. Натомість якісною освітою дітей старших класів можна забезпечити лише в опорних школах.

"Наша ідея є така: початкова школа має бути якнайближче до місця проживання дитини. Ми заохочуємо зберігати навіть дуже маленькі початкові школи, адже малих дітей не можна возити. Натомість дітей старшого віку, коли вже потрібне профільне, кабінетне навчання, з фахівцями-предметниками, обов’язково потрібно довозити в таку школу, яка надасть адекватну освіту", – наголосила Лілія Гриневич.

Зазначимо, минулого року в опорні школи Львівщини вклали понад 11,5 млн грн, що є достатньо високим показником. Втім цих коштів не достатньо, аби закупити достатню кількість автобусів, якими можна було возити у школи.

"На Львівщині є великі відстані між школами. Зараз є 240 шкільних автобусів, але насправді нам ще потрібно 94 автобуси. Тому тут є ще багато роботи. Кабмін виділив цього року 8 млн грн., а на засадах 70% на 30% місцева влада повинна додати ще свої кошти і провести ці закупівлі", – підкреслила Лілія Гриневич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.