Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Соцмережа вконтакті

Вівторок, 16 травня 2017, 15:08

Порошенко заборонив українцям ворожі соцмережі

Соцмережа вконтакті

Щодо соціальних мереж "Однокласники", "Вконтакте", онлайн-сервісів "Mail.ru" та "Яндекс" застосовано обмежувальні та спеціальні економічні санкції.

Про це йдеться в Указі Президент №133/2017 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"

У пункті 2 рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" зазначено, що персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) застосовано до фізичних і юридичних осіб, список яких оприлюднено в окремих додатках.

У списку юридичних осіб є 468 організацій (це російські бізнес-структури та їх представництва в Україні). У списку фізичних осіб – 1228 чоловік (серед них громадяни Росії, України, Польщі, Молдови, Чехії, Угорщини, Сербії).

Зазначимо, що відносно російських інтернет-сайтів "Однокласники", "Вконтакте", "Mail.ru" та "Яндекс" санкції діють три роки. Впродовж цього часу Указом визначено такі санкції:

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) обмеження торговельних операцій;
3) запобігання виведенню капіталів за межі України;
4) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;
5) анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами; 6) обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування;
7) повна або часткова заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з цим Законом;
8) заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави;
9) припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави; 10) заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності;
11) заборона Інтернет-провайдерам надання послуг з доступу до зазначених сайтів.

Указ Президента набирає чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.