Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Святого Юра

П'ятниця, 19 травня 2017, 12:38

Львів виділить вісім мільйонів на Собор Святого Юра

площа Святого Юра

За ці кошти за три роки у місті планують відновити Святоюрський комплекс.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму відновлення Святоюрського комплексу на 2017-2020 роки.

Зокрема, для відновлення комплексу необхідно відселити мешканців з будинку на пл. Святого Юра, 5 та відвести земельну ділянку для перенесення телекомунікаційного обладнання "Концерну РРТ" адміністрації державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Як зазначила директор юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич, для реалізацію цієї програми на період з 2017 року до 2020 року потрібно 8 млн грн.

«Оскільки зазначена пам’ятка потребує доволі великої юридичної, технічної роботи навколо неї, для того, щоб відновити Святоюрський комплекс в цілому, ми пропонуємо розглянути програму в першу чергу на три роки. Це рішення потребує залучення коштів з міського бюджету, так і державного, коштів меценатів. Але першочерговий етап – виділення частини коштів», – додала Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, у лютому уряд вирішив виділити 20 млн грн на реставрацію споруд собору Святого Юра у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.