Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Free Market Road Show

П'ятниця, 19 травня 2017, 23:21

Сергій Дацюк вважає, що демократія померла

Free Market Road Show

Філософ Сергій Дацюк вважає, що демократія сьогодні відіграє роль ширми для олігархічних режимів.

Він відкидає існування гібридної демократії і сподівається на появу нових типів постдемократичного устрою, які ще не описані наукою.

"Якщо ми зіткнемося з проблемою цілісність людства, то політичний режим буде точно не демократія. Демократія померла, і той хто досліджує її, досліджує вже трупи. Я проти постмодерністького підходу, те що зараз відбувається, називати гібридною демократією, я вважаю, що щось появиться нове, воно ще не має  назви", – заявив Дацюк, виступаючи сьогодні на конференції міжнародної організації Free Market Road Show у Львові.

У дискусії на тему "Демократія в Україні: межі гібридного суспільства" також взяли участь політолог, професор Анатолій Романюк, експерт з проблем децентралізації Анатолій Ткачук, депутат Львівської облради Тетяна Бей, культуролог Тарас Возняк, соціолог Наталя Зайцева-Чіпак.

Анатолій Ткачук, натомість, наголосив на тому, що процес децентралізації в Україні дає свої позитивні результатив і це підсилює демократію. В Україні сьогодні вдалось створити понад 400 громад, внаслідок чого впливи на місцях зростають, а  обласна та районна ланки – послаблюються. У Росії ж, навпаки, влада концентрується у центрі, в руках президента, який призначає представників в регіони, а відтак в Росії регіональні еліти є лояльними до  сильного президента.

"Фактично ми отримали децентралізацію як перевагу моделі кримлівської матриці...і це хороша прививка від сепаратизму", – вважає Ткачук.  

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбулась перша в Україні конференція Free Market Road Show. Подібні конференції відбуваються протягом 10-ти років у всіх європейських столицях Засідання у Львові було присвячено питанням стану та перспективам вільного ринку у світовій економіці децентралізації та регіоналізації в Україні та межам демократії в гібридному суспільстві.

Артур Мурашко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.