Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Середа, 24 травня 2017, 10:39

Нардепи заборонили вирубку лісів у Карпатах

лісове господарство

Верховна Рада заборонила всі види рубок на території пралісів.

Вчора на сесії Верховна Рада проголосувала за закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат". Це рішення підтримали 245 депутатів.

Зокрема, передбачається заборонити в пралісах заготівлю деревини, а також всі види рубок, у тому числі проведення санітарно-оздоровчих рубок і видалення захаращеності.

"Повна відсутність законодавства з охорони пралісів в українському законодавстві призвела до того, що вони швидко і варварські знищуються не тільки у господарських лісах, але і в об’єктах природно-заповідного фонду України – заповідниках, національних природних парках, регіональних ландшафтних парках, заказниках, заповідних урочищах і навіть у буферній зоні міжнародної спадщини ЮНЕСКО", – йдеться у пояснювальнійй записці до законопроекту.

Відтак, порушення правил та інструкцій з відновлення, поліпшення стану і породного складу лісів тягне за собою накладення штрафу на посадовців від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, незаконна вирубка дерев у заповідниках карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Зазначимо, закон спрямований на виконання Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат та Протоколу про стале управління лісами до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, в частині охорони пралісів.

Нагадаємо, нвідновлення лісів Львівщини потрібно три мільярди гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.