Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсіонери

Четвер, 25 травня 2017, 14:13

Пенсійна реформа: час виходу на пенсію залежатиме від страхового стажу

пенсіонери

Люди з мінімальним стажем виходитимуть на пенсію у 65 років, із максимальним – у 60.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

За словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, залежність часу виходу на пенсію від розміру страхового стажу є одним із ключових положень проекту пенсійної реформи.

"Для того, щоб людина могла брати участь у системі пенсійного страхування, достатньо мінімального стажу – 15 років. Сьогодні ж повний стаж складає для жінок – 30 років, для чоловіків – 35. Але той, хто платить внески до Пенсійного фонду 15 років, і той, хто платить протягом 35 років не можуть бути в однакових умовах. Тому той, хто матиме повний страховий стаж, виходитиме на пенсію в 60 років; не повний (від 15 до 25) – отримуватиме пенсію з 63 років і мінімальний – це 15 років стажу – матиме право на пенсію у 65 років", – наголосив Андрій Рева.

Міністр додав, що для тих, хто офіційно не матиме мінімального стажу, передбачено соціальну допомогу від держави у віці 65 років.

Зазначимо, сьогодні пенсія у 60 років призначається за наявності страхового стажу 15 років, а вік виходу на пенсію для чоловіків становить 60 років, для жінок такий ж самий вік буде з 2021 року.

За умовами пенсійної реформи, з 60 років пенсії призначатимуться за наявності 25 років страхового стажу. Ця норма має запрацювати з 1 січня 2018 року. Далі, протягом десяти років, щорічно додаватиметься по одному року, тоді максимальний страховий стаж становитиме 35 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.