Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

П'ятниця, 26 травня 2017, 16:05

Бійці АТО з Львівщини отримали майже 6000 земельних ділянок

земельна ділянка

Загальна площа виділених земель становить 1624 га.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держгеокадастру України.

Зокрема, з початку запровадження ініціативи щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, у області військовослужбовці та їх сім'ї отримали у власність 5956 земельних ділянок, загальною площею 1624 га.

Ділянки призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства.

З цієї кількості рішень, Держгеокадастр Львівщини видав 3928 наказів про надання бійцям у власність земельних ділянок загальною площею 1163 га. Землі розташовані за межами населених пунктів.

Відтак, учасники АТО приватизували ділянки переважно для ведення садівництва (3354 земельні ділянки), особистого селянського господарства (506 земельних ділянок) та індивідуального дачного будівництва (68 земельних ділянок).

"Для нашої служби робота з виділення земельних ділянок для захисників України залишається одним з пріоритетних питань. Працівники Держгеокадастру завжди готові надати військовим вичерпну інформацію та допомогу у оформленні земельних ділянок», – зазначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Також було надано учасникам АТО та членам їх сімей 3571 дозвіл на розробку документації із землеустрою. Наразі триває процес оформлення ділянок у власність.

Найбільше цих наказів видали у Пустомитівському (1242), Жовківському (1099) та Бродівському районах (648) Львівської області.

Ще 2028 земельних ділянок в межах населених пунктів бійцям АТО надали за рішенням місцевих рад Львівщини. Ці землі військові використають переважно для будівництва індивідуальних житлових будинків (1566 земельних ділянок).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.