Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Садовий і Гройсман

Вівторок, 30 травня 2017, 15:55

Гройсман порадив Садовому спілкуватись з містами, що приймають сміття

Садовий і Гройсман

Уряд підтримує міськраду Львова, однак не може за неї вирішити питання будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр україни Володимир Гройсман під час свого візиту на Львівщину. 

"За цей рік урядом було проведено ряд кроків, які дали можливості для Львіської міської ради. Я не можу вам побудувати сміттєпереробний завод, тому що ваш сміттєпереробний завод має побудувати Львівська міська рада. У неї для цього є гроші, повна підтримка уряду, вже навіть є дозволи, експертизи для того, щоб на Грибовицькому смітєзвалищі навести порядок, нічого не стримує, є абсолютно чітка позиція облдержадміністрації", – прокоментував ситуацію Володимир Гройсман.

За його словами, бюджет розвитку Львова складає декілька мільярдів гривень, що дозволяє побудувати не один сміттєпереробний комплекс, а обласна влада виділяє земельні ділянки для цього.

"Я готовий у будь-який час допомагати Львову  вирішити цю проблему і допомагаю по сьогоднішній день. Єдине, що я не можу зробити – це замінити роботу Львівської міської ради", – заявив прем'єр-міністр.

Він нагадав також про підписання меморандуму щодо вивозу сміття  зі Львова у міста області.

"Треба вести діалог з приміськими територіями, куди вивозиться сміття. Це мусить робити міська влада", – наголосив Гройсман.

Нагадаємо, міськрада Львова планує розпочати перший етап облаштування сміттєпереробного заводу у місті уже цього року. Завод буде збудований на території ТЕЦ-2.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.