Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

Вівторок, 30 травня 2017, 18:09

Гройсман прилетів гелікоптером на Львівщину аби проінспектувати ремонт дороги

Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України у рамках інспекційної поїздки відвідав три області Західної України.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні Володимир Гройсман побував також у Волинській та Тернопільській областях, де триває ремонт доріг. На Львівщину він прилетів у село Якторів Золочівського району, де ремонтують дорогу Н-02 "Львів – Тернопіль". З ним також прибули віце-прем'єр-міністр Володмир Кістіон та в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України "Укравтодор" Славомір Новак.

Дорогу побудовано у 1957 році, її капітальний ремонт проводили у 1997 році. Її загальна протяжність – 72,8 км. Ремонтні роботи розпочали у 2016 році, тоді відремонтували 40 км. Завершити роботи пагують до кінця року. Тут передбачено будівництво спецмайданчика для зважування великогабаритних, вантажних автомобілів. Роботи проводить ТОВ "Автомагістраль-Південь". 

"Питання реконструкції та будівництва автомобільних доріг є пріоритетом. Ми будемо їх будувати і будувати якісно. Сьогодні ми вже другий рік поспіль доводимо, що навести лад на українських дорогах можливо. Потрібен час, кошти ми навчились акумулювати, в тому числі від перевиконання митних платежів. Говорячи про планові показники Львівщини, то минулого року ми запланували для області кошти у сумі 1 мільярд 200 мільйонів гривень, виконали на 2 мільярди. Цього року плановий показник – 2 мільярди 400 мійльони гривень, тобто вдвічі більше, ніж минулого року", – зазначив Глава Уряду.

Володимир Гройсман розповів, що цього року з усіх джерел акумулювали 30 мільярдів гривень на будівництво доріг в Україні.

"Це втричі більше, ніж минулого року по факту виконання. Найголовніші завдання – це якість, технології та контроль використання коштів. Цього року я також пропонуватиму на розгляд будівництво міжнародної траси Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса. Ця дорога із огляду на впровадження безвізового режиму для України, має важливе значення," – додав Володимир Гройсман.

"Для нас дуже важливо, що керівник Уряду особисто побачив обсяг робіт, які сьогодні виконуються. Ми претендуємо на те, щоби бюджетні асигнування для Львівщини, які цього року є у розмірі 2,4 млрд, збільшили удвічі. Адже темпи виконання робіт по області дозволяють виконати роботи у межах 4 млрд. Додатково хочемо, аби виділили кошти на других шар доріг по роботах, які виконали у 2012 році та на завершення ремонту дороги на Самбір, Тернопіль, Червоноград", – наголосив голова ЛЛОДА Олег Синютка.

Володимир Гройсман також зазначив, що сьогодні оголосять тендер на спільну українсько-польську програму розбудови прикордонної інфраструктури. Фінансування – майже 2 млрд гривень. До кінця року розроблять документацію, наступного року проекти почнуть реалізовувати.

Нагадаємо, ремонт автомобільної дороги Н-02 Львів – Тернопіль розпочато 2 листопада 2014 р. на ділянці км 68+000 – 72+000 (об”їзд м. Золочів).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.