Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Середа, 31 травня 2017, 17:53

Львівські поліцейські затримали 40 осіб, які причетні до захоплення облради

поліція

Патрульна поліція Львова на трасі Київ–Чоп затримала 3 автобуси з особами, причетними до захоплення обласної ради.

Про це повідомила патрульна поліція Львова на своїй сторінці у Facebook.

Вчора, близько 17:00 год., на вулиці Винниченка патрульні виявили автомобіль Mercedes-Benz Sprinter, в який саме сідали особи, яких підозрюють у причетності до захоплення Львівської обласної ради та в нанесенні тілесних ушкоджень 11 працівникам поліції.

Також близько 18:00 год. на трасі Київ – Чоп правоохоронці затримали ще два мікроавтобуси Volkswagen LT та Mercedes-Benz, 40 пасажирів яких теж причетні до подій в облраді.

Патрульним водії повідомили, що їх найняли, аби перевезти групу осіб, віком 20-28 років, до Львова на спортивні змагання. Всі пасажири були одягнені у звичайний цивільний одяг, а під стінами обласної ради переодягнулися в одяг «Національна дружина».

Зазначені особи є мешканцями Чернівецької, Івано-Франківської, Дніпропетровської та Київської областей, а також міста Києва.

На місце події прибув спецпідрозділ і в їхньому супроводі всіх молодиків спортивної зовнішності доставили у відділ поліції. 

Нагадаємо, вчора вранці близько 100 активістів пікетували Львівську обласну раду, опісля вони увірвалися у будівлю та підпалили димові шашки та зірвали сесію обласної ради.

Внаслідок сутички постраждали 11 поліцейських та вагітна журналістка.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від 3 до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.