Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   П'ятниця, 9 червня 2017, 15:56

Михайло Цимбалюк: Медична реформа – черговий іспит для українців

Михайло Цимбалюк

Багато міністрів охорони здоров’я бралися за реформування медичної сфери, але результату не було. 

Скидається на те, що праця нинішніх представників Міністерства охорони здоров’я також не може вселяти довіри й уже починає нагадувати чергові експерименти, результатом яких буде страждання українців.

Про це у своєму блозі написав голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, повідомляє прес-служба обласного партосередку.

За словами політика, згідно із пропозиціями нової медичної реформи, замість койко-місця заробітна плата лікарям тепер нараховуватиметься за кількістю вилікуваних пацієнтів. 

«Тобто за кожного українця, який підписав договір, сімейний лікар отримуватиме 210 гривень на рік. Виходить, що лікарі змагатимуться за клієнтів – з бажанням не так вилікувати їх (перевірити якість лікування буде складно), як мати гідну кількість осіб для статистики чи то пак для зарплати», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Очільник «Батьківщини» на Львівщині звертає увагу те, що ще одним каменем спотикання на шляху до адекватного процесу надання медичних послуг є перехід на повну платну медицину.

«І це в країні, де за заробітну платню часто люди не мають змоги придбати їжу й оплатити комунальні послуги! Так, не заперечуватиму, що медицину у нашій країні важко було назвати безкоштовно, але принаймні ті, хто не мав змоги платити хабарі таки міг отримати лікування. Чи зможуть українці лікуватися після реформи? Питання, вочевидь, риторичне», – пише Михайло Цимбалюк.

«Коли наші чиновники пишуть чергові «реформаторські» документи, хочу, щоб вони передовсім пам’ятали про тих маленьких діток, для яких не вистачає вакцин від небезпечних недуг, про відсутність інсуліну для хворих на цукровий діабет, повну відсутність програми лікування хворих на гемофілію», – підсумовує Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.