Зміст статті

10 червня 2017Юрій Семашко

Львівське затемнення

Блиск-шоу конкурсу краси "Міс Львів 2017" у темряві львівської Опери.

Конкурс "Міс Львів" – одне з щорічних дійств, яке сповнює Оперу блиском страз і гламуром, чим знімає з театру ореол вишуканості й академічності. Тим самим ніби нагадуючи, що у місті, яке має амбіції культурної столиці, бракує повноцінного концертного залу для маскульт-шоу. 

Шоу, яке до певної міри є даниною моді: червона доріжка, фотозона – мають не лише символічне значення, а й практичне: поки просувається черга, можна згаяти час фотографуванням на тлі символіки конкурсу та його спонсорів.

Однією з прикрих несподіванок про які глядачі дізнаються до початку шоу стає час роботи гардеробу. Працівниці театру відразу попереджають, що обслуговуватимуть шановну публіку лише до десятої вечора, – добирання додому громадським транспортом у нічний час ускладнене, а розвезення спеціальним транспортом для них не передбачили. Зрозуміло, що влітку гардероб не є аж настільки нагальною потребою, але щось організатори не пропильнували до кінця такої потрібної зручності для усіх та кожного.

Рівень престижності самого ж дійства цього року зріс завдяки Євробаченню: один з двох ведучих, Тімур Мірошниченко, вів нещодавній фінал конкурсу в Києві, співачка Tаянa змагалася за участь у ньому на цьогорічному всеукраїнському відборі, на чому наголошували представляючи Таяну публіці. Представниця України на Євробаченні-2014 Марія Яремчук між своїми піснями екзальтовано коментувала побачене за кулісами.

Ведучі від початку повідомляють глядачам про побачене за лаштунками і наголошують на  тому, як ж там гаряче від краси конкурсанток. Тим не менше, попри переносне значення їхніх слів, наприкінці тригодинного шоу у партері стало справді душно.

Однак публіка стоїчно перетерпіла це та зосередилася на дійстві. Перший вихід конкурсанток міг здивувати публіку великими прицілами на сірих сарафанах, які робили мінімальну алюзію на мілітарі-стиль одягу у цей складний для країни час. Однак другий вихід все розставив на свої гламурні місця: широкі легкі сукні, у яких дівчата кружляли сценою під минулорічний хіт Івана Наві, львівського one hit wander, знахідки львівських FM-радіостанцій.

Найгарячіший вихід у купальниках мав дещо демонічний (диявольський) відтінок з чорними крилами. Завдяки відповідній музиці, та невидимому духові Лани Дель Рей, дівчата справляли враження таких собі початкуючих спокусниць, цих львівських femme fatale.

Можливо, саме тому наприкінці виходу в купальниках трапився злий жарт – в Оперному зникло світло? Та ведучі у властивій їм кокетливій манері перевели затемнення залу з несподіванки на розіграш.

Після виходу в купальниках журі залишає партер і йде на нараду – вони мусять обрати сімку гідних суперфіналу. У цей час на сцені блукають київські співаки Кіше і Андрій Осадчук. А дівчата та ведучі в цей час готуються до технічно складного танцю у вечірніх сукнях. Образ фатальної кобіти переходить і у цей хореографічний номер стилізований під "бондіану", де ведучі на декілька секунд перевтілюються у агентів 007. Понад усіма ними у чорній сукні майорить минулорічна переможниця конкурсу Любов Бакай. 

Дещо дивним є попурі, під яке танцюють дівчата: він розпочинається з джазової версії Gorillaz "Clint eastwood", саундтрек до одного з фільмів про Джеймса Бонда "Skyfall" британки Адель і на завершення – знаменита класична мелодія "бондіани".

За 20 хвилин після першого блекауту, ситуація повторюється. Ведучі знову беруться рятувати ситуацію. Помітно, що публіку їхні репліки не надто цікавлять. Та це краще ніж нічого.

Обрана сімка суперфіналісток залишається на сцені, для інтелектуального конкурсу – питання ведучих. Кожна з конкурсанток відповідає на одне питання штибу "Яким для тебе є ідеальний чоловік?", "Щоб ти змінила у світі?". 

Останній цього вечора конкурс, арт-дефіле для учасниці №7 проходить з прикрістю, – на шлейф її сукні випадково наступає суперниця. На щастя ніхто з них не падає на сцену, а ошатний одяг – не рветься.

На завершення шоу організатори та спонсори виходять на сцену аби вручити дівчатам подарунки та нагородити дівчат титулами "Міс усмішка", "Міс симпатія", "Міс дружба", "Міс добре серце", "Міс фото" й двох віце-міс. У декого з дівчат в залі є групи підтримки, які галасливо вітають нагородження їхньої улюблениці.


Оголошувати переможницю беруться разом організаторка конкурсу Валерія Никифорець, "Міс Львів 2016" Любов Бакай і представниця конкурсу "Міс Україна". Остання відзначила велику працю львівських організаторів та високий рівень конкурсу.

Перемогу здобуває №13 Ірина Ткачук. Їй 17 років. Вона навчається на програмуванні, з дитинства займається вокалом, плаванням, пробувала свої сили у модельному бізнесі, – вважає себе різносторонною особистістю.

У конкурсі краси брала участь вперше, і прийшла на "Міс Львів", бо вірить що це конкурс, де кожна дівчина може себе реалізувати та показати не тільки внутрішню красу, але й зовнішню.

Автор: Юрій Семашко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.