Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Прес-реліз,   Понеділок, 12 червня 2017, 16:45

На черзі залізничне об'єднання п'яти столиць: Києва, Мінська, Талліна, Вільнюса та Риги – Ярослав Дубневич

Сьогодні 12 червня, відбулось урочисте відкриття нового залізничного маршруту Ковель – Холм між Україною та Польщею.

Швидкісний рейковий автобус Pesa №603 М відтепер щодня курсуватиме між Ковелем та Холмом. Час в дорозі – 2 години 48 хвилин. Вартість квитка – 203 грн 68 коп.

Об 11.53 за Київським часом у свій перший рейс з українського Ковеля до польського Холму, вирушив швидкісний рейковий автобус Pesa, який розрахований на 182 пасажирів. Це черговий крок у здійсненні стратегічної програми по розвитку залізничного сполучення між Україною та країнами ЄС. На урочистому відкритті були присутні член правління ПАТ "Укрзалізниця" Сергій Михальчук, голова транспортного Комітету ВР України народний депутат Ярослав Дубневич, голова Волинської ОДА Володимир Гунчак, генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур та інші.

Як зазначив Сергій Михальчук це другий потяг, який поєднав прикордонні міста України та Польщі. Але вже зараз "УЗ" працює над тим, аби невдовзі запустити ще один швидкісний потяг з Києва до Перемишля через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, оскільки вже перші дні безвізу показали, що дуже зросла кількість пасажирів, охочих скористатись послугами залізничного транспорту. Окрім того він повідомив, що також незабаром запустять потяги "Львів – Варна" та "Київ – Відень"



Своєю чергою голова транспортного Комітету ВР України Ярослав Дубневич, наголосив, що символічним є те, що пуск нового швидкісного потяга практично співпав з введенням в дію безвізового режиму для громадян України. Але для зручності пасажирів та привабливості нового маршруту необхідно відмінити тривалу стоянку на кордоні, а усі митні та прикордонні процедури проводити під час руху, як це у швидкісному "Інтерсіті+" "Київ – Львів – Перемишль". Залізничне сполучення повинне бути комфортним, а маршрути потрібно розвивати.

"Наразі ми ведемо перемовини з Угорщиною, Румунією та Словаччиною, про відкриття прямого швидкісного залізничного сполучення між нашими державами в контексті політики безвізового режиму. E подальших планах втілення стратегічної програми, котра передбачає розвиток північного напрямку. Ми об'єднаємо п'ять столиць: Київ, Мінськ, Таллін, Вільнюс та Ригу" – повідомив у коментарі народний депутат.



Додамо, що графік руху рейкового автобуса "Ковель – Холм" узгоджувався таким чином, аби було зручно здійснити пересадку пасажирам інших поїздів, які прямують у Польщу. Зокрема, є можливість пересадки з потягів №667 "Чернівці – Ковель", №96 "Київ – Ковель", № 83 "Одеса – Ковель". Такою ж можливістю пасажири можуть скористатись і при прибутті з Холму до Ковеля – пересісти на зворотні потяги та приміські потяги котрі відправляються з Ковеля. Водночас польські залізничники подбали, аби по прибутті до Холму пасажири змогли пересісти на потяги, які курсують до Любліна, Замостя, Жешува та Варшави.

Нагадаємо, що перший швидкісний потяг "Інтерсіті +" за маршрутом "Київ – Львів – Перемишль" запустили наприкінці грудня минулого року. Він користується великою популярністю і в поляків, і в українців. За цей час перевезено понад 250 тисяч пасажирів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.