Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Вівторок, 13 червня 2017, 10:32

Безвізовим режимом з ЄС скористалися три тисячі українців

пункт пропуску

11 червня в Україні стартував безвізовий режим з країнами Євросоюзу.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Станом на 06:00 год ранку з початку дії безвізового режиму з Євросоюзом кордон з ЄС перетнули 134 тисячі українців, а правом безвізових подорожей скористалися 2910 українців, які мали з собою біометричні паспорти.

Із них 70% перетнули кордон в автомобільних пунктах пропуску, а 7% –в залізничних. Ще 23% користувалися послугами авіаційних портів.

Додамо, з початку запровадження безвізу зафіксовано 6 відмов, 4 з яких було у зв'язку із порушенням міграційного законодавства країни ЄС під час попереднього перебування, ще 2 українців повернули служби Італії, оскільки останні не мали зворотних квитків.

Нагадаємо, 18 травня Євросоюз підписав закон про безвізовий режим для українців, а 22 травня це рішення було опубліковане в офіційному виданні ЄС.

Зазначимо, безвізовий режим діє тільки для власників біометричних паспортів, а дія безвізу не поширюється на Велику Британію та Ірландію, які не входять до Шенгенської зони, та не дає права на проживання або працевлаштування в ЄС. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.