Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Переробка сміття

Середа, 14 червня 2017, 15:28

У червні-липні інвестори презентуватимуть Львівщині проекти сміттєпереробних заводів

Переробка сміття

З 20 червня по 15 липня триватимуть громадські обговорення щодо розміщення комплексів із утилізації ТПВ на території Львівщини. 

Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук.

На сьогодні вже відібрали 17 земельних ділянок, які за всіма параметрами підходять для розміщення сміттєпереробних заводів.

"Наша ціль – пояснили людям, що сміттєперепорбний завод – це не полігон твердих побутових відходів. Ми плануємо будівництво сучасних, абсолютно безпечних комплексів із утилізації ТПВ, які сьогодні працюють у багатьох європейських містах, - наголосив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук. - Окрім того, громади, на території яких збудують сміттєпереробні заводи, отримають можливість залучити у свої населені пункти нові інвестиції для будівництва доріг чи соціальних об’єктів".

У громадських слуханнях братиме участь представник департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА, працівник держекоінспекції, представники інвесторів, члени місцевих громад, фахівці та експерти в галузі екології та будівництва.
Він зазначив що були потенційні інвестори що з тих чи інших причин свої пропозиції не подали на конкурс, але вели перемовини з ЛОДА
Чиновник додав, що при заводах будуть облаштовувати полігони для тимчасового розміщення сміття, яке перероблятимуть на заводах.

Як зазначив Назар Романчук, після того як буде відомо де будуть розміщені заводи, обласна рада затверджуватиме обласну програму з поводження з твердими побутовими відходами, її опублікують за 10 днів після офіційного затвердження місць для будівництва заводів, після яких програма подаватиметься на сесію. Така послідовність зумовлена певною процедура

Cміттєпереробні заводи, які збудують на території Львівщини, перероблятимуть відходи не лише міста Львова – комплекси із переробки прийматимуть ТПВ  в першу чергу з тих районів, де вони розташовані. За його словами, на Львівщині збудують принаймні три комплекси із утилізації ТПВ.

"Представники громади матимуть змогу отримати експертні відповіді на запитання щодо технологічного процесу переробки та екологічної безпеки", - зазначив Назарій Романчук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.