Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

георгіївська стрічка

Четвер, 15 червня 2017, 12:21

За використання георгіївської стрічки штрафуватимуть

георгіївська стрічка

Сьогодні набув чинності закон про заборону в Україні "георгіївської стрічки".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відтак, з 15 червня запрацював Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки".

Зазначимо, цей закон Верховна Рада прийняла 16 травня та передбачила відповідальність за пропаганду георгіївської стрічки.

Зокрема, передбачається ввести диференційовану адміністративну відповідальність за виготовлення і пропаганду георгіївської стрічки, а її пропагандою є публічне використання, демонстрація, носіння, а також поширення стрічки або її зображення.

Згідно з документом, публічне використання, демонстрація або носіння "георгіївської стрічки" або її зображення призводять до накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією "георгіївської стрічки" або предметів з її зображенням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.