Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Академія сухопутних військ

Вівторок, 20 червня 2017, 10:18

Національну академію сухопутних військ можуть реорганізувати вже завтра

Академія сухопутних військ

Завтра уряд може дати старт процесу реорганізації Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного.

Про це Варіантам повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, посилаючись на власну інформацію з Києва.

21 липня Кабмін на своєму засіданні планує ухвалити постанову про створення у Харкові інституту танкових військ, куди мають намір перенести зі Львова факультет з підготовки курсантів-танкістів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Володимир Гірняк наголосив, що сьогодні необхідно об’єднати зусилля всіх народних депутатів і представників Львівщини в уряді, щоб не допустити реорганізацію військової академії, адже це питання не лише Львова, а національної безпеки України.

«Ми сьогодні плануємось звернутись до всіх народних депутатів Львівщини, до всіх львів’ян, які працюють в уряді, і попросити їх активізувати свої зусилля на захист військової академії. Ми закликаємо міністрів-львів’ян не голосувати завтра по цьому питанню на Кабміні. Адже виведення ряду факультетів зі складу академії та їх переведення в тому числі під Харків, тобто в прифронтову зону, на відстань 24 км від лінії бойових дій на Сході, це – злочин проти України, це послаблення її національній безпеки і вже потім – це проблема Львова», – наголосив Гірняк.

Він вважає, що саме питання збереження військової академії у Львові повинно сьогодні стати пріоритетним для місцевої, обласної і центральної влади.

«Якщо депутати у відпустках, то вартує заради того повернутись. Треба об’єднати зусилля нардепів всіх політичних сил, в тому числі хочем почути принципову позицію з цього приводу представників БПП, Самопомочі, інших політичних сил в парламенті і уряді», – зазначив Володимир Гірняк.

Заступник голови Львівської облради додав, що якщо не вдасться зупинити уряд від ухвалення хибного, на його думку, рішення, то депутати Львівської облради розпочнуть боротьбу за його відміну.

«Будемо звертатись до Президента, всіх тверезомислячих політиків і представників влади, але докладемо максимум зусиль, щоб не допустити цього», – додав Гірняк.

Нагадаємо, Львівська облрада ухвалила звернення до Президента Порошенка та прем’єр-міністра Гройсмана, в якому просить не реорганізовувати військову академію у Львові.

Міністерство оборони України має намір перенести з Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного кілька факультетів з підготовки військових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.