Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 30 червня 2017, 10:40

У Львові створили Інститут стратегії культури

Львівська міськрада

Новостворена установа займатиметься координуванням усіх культурних закладів міста.

Вчора на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за створення у місті комунальної установи «Інститут стратегії культури». Це рішення підтримали 45 депутатів.

Інститут стратегії культури створений для організації та контролю за виконанням Стратегії розвитку культури Львова до 2025 року, особливо через ліквідацію у місті кіноцентру «Київ», кіноцентру ім. Б. Хмельницького та кіноцентру «Дзвін».

Інститут займатиметься ініціюванням робочих груп, напрацюванням нормативних документів та програм, стратегуванням міських установ культури таких як музеї, театри, кіноцентри, народні доми, реалізацією освітніх програм для працівників сфери культури щодо підвищення кваліфікаційних навиків, розвитком міжнародної співпраці Львова із закордонними партнерами у галузі культури.

Як написала у себе на сторінці у Фейсбуці депутат Львівської міської ради Юлія Хомчин, Інститут творитиме нові можливості для культури:

- аплікування на Європейську столицю культури 2024;

- створення муніципального фонду культури, що передбачає фіксацію певного відсотку надходжень у бюджет Львова від акцизного збору з реалізації алкоголю та тютюнових виробів на потреби культури;

- організація у Львові у форматі бієнале Конгресу культури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.