Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

забруднення довкілля

Середа, 5 липня 2017, 10:38

Семерак оприлюднив найбільших забруднювачів довкілля в Україні

забруднення довкілля

Йдеться про підприємства, якізабруднюють повітря, воду та скидають відходи.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Як заявив міністрекології України Остап Семерак, він отримав новий рейтинг "ТОП-100 основних підприємств забруднювачів" в Україні.

За його словами, цей рейтинг було складено за новою методикою, однак сюди потрапили багато підприємств зі старого списку.

У трійку лідерів – забруднювачів довкілля в Україні потрапили такі підприємства:

- забруднювачі атмосферного повітря: АрселорМіттал Кривий Ріг (273 тис. тонн на рік), ММК ім. Ілліча – (178 тис. тонн), Бурштинська ТЕЦ (168 тис. тонн);

- забруднювачі водних об’єктів: Меткомбінат Азовсталь (140 млн. м3), Дніпровський меткомбінат (71 млн. м3), Запоріжсталь (54 млн. м3);

- утворювачі відходів: Північний ГЗК – (64,5 млн. тонн), Центральний ГЗК (55 млн. тонн), Інгулецький ГЗК (47 млн. тонн).

"Якщо комусь видається, що головна проблема України – побутові відходи, то промислових відходів за рік продукується у кілька разів більше.
Наприклад, той же "Азовсталь" за рік утворює майже на 25% більше промислових відходів, ніж 4-6 млн жителів Києва продукують побутових відходів", – наголосив Остап Семерак.

Він додав, що завдяки новому рейтингу міністерство переглядатиме можливість продовження екологічного кредитування підприємств, створення загальнодержавного он-лайн моніторингу забруднювачів.

Нагадаємо, в Україні налічують більше 300 звалищ промислових відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.