Львівські програмісти створили першу українську інтерактивну абетку

Вівторок, 28 серпня 2012, 14:29

20 львівських спеціалістів протягом року працювали над створенням першої української абетки для смартфонів, планшетів та інших гаджетів.

 

Про це розповіли під час сьогоднішньої прес-конференції самі розробники "Мишеняткової абетки". Ідея створення абетки виникла у Олесі Дячишин, керівника однієї львіської IT-компанії, коли у неї народився син. 

За допомогою планшета, дитина вивчила англійську абетку, натомість українського аналога не існувало. У результаті пані Олеся вирішила разом зі своїми працівниками створити таку програму українською мовою. 

Реліз "Мишеняткової абетки" відбувся минулого тижня і перед тим пройшов тестування та перевірку спеціалістів - психологів, методистів, вихователів, програмістів. 

При розробці абетки також враховували особливості дітей та батьків з вадами слуху, для цього у програмі є спеціальні письмові підказки.

Озвучувала абетку актриса Театру "І люди, і ляльки" Надія Крат. Музичне оформення "Мишеняткової абетки" створив Володимир Якимець, художній керівник та учаснки ансамблю "Пікардійська терція".

Як зізнався композитор під час прес-конференції, що йому було легше написати 20 пісень у стилі "Пустельника", ніж цю мелодію на 1 хвилину.

Інтерактивна абетка доступна користувачам смартфонів, планшетів та інших гаджетів з операційною системою iOS (Apple), Android, а також користувачам звичайних комп'ютерів.

Завантажити "Мишеняткову абетку" можна безкоштовно на сайті mousealphabet.com 

Мітки: абетка, Мишеняткова абетка, українська абетка