Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Адміністративна послуга

Понеділок, 10 липня 2017, 18:26

За півроку землевпорядники Львівщини надали послуг майже на 2 мільйони гривень

Адміністративна послуга

Від початку року працівники головного управління Держгеокадастру Львівщини надали більше 120 тисяч адмінпослуг громадянам та юридичним особам.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Держгеокадастру Львівської області.

На безоплатній основі громадяни отримали майже 100 тисяч послуг. Серед них надано 11 тисяч довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та їх форму власності та висновків про погодження документації із землеустрою. Ще більше 22 тисяч послуг фахівці землевпорядної служби надали на платній основі. За ці послуги нарахована плата у сумі 1,98 мільйона гривень. Кошти спрямували до загального фонду державного бюджету.

Найчастіше громадяни звертались щодо надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Працівники Держгеокадастру опрацювали 17,5 тисячі таких запитів, що становить 80% від загальної кількості платних адмінпослуг.

"Завдяки щоденній роботі працівників Держгеокадастру громадяни мають можливість отримувати весь спектр послуг пов`язаний з веденням Державного земельного кадастру. Кількісно, облік наданих послуг вже ведемо на десятки тисяч опрацьованих звернень, чого вдалось досягнути за допомогою відбору кваліфікованих кадрів, навчання фахівців, запровадження та розширення переліку послуг Держгеокадастру доступних в режимі онлайн", – зазначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Серед безоплатних адмінпослуг найбільш поширені запити щодо державної реєстрації земельної ділянки, про видачу витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі. 

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.