Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

Вівторок, 11 липня 2017, 14:33

Рада ЄС завершила ратифікацію угоди про асоціацію

Євросоюз

Повну імплементацію угоди розпочнуть 1 вересня.

Про це повідомила прес-служба Представництва ЄС в Україні.

Сьогодні Рада ЄС від імені Європейського Союзу затвердила рішення про завершення процесу укладання та ратифікації Угоди про асоціацію з Україною. Рішення про завершення цього процесу ухвалено напередодні саміту ЄС-Україна, який пройде в Києві 12-13 липня.

"Це останній крок процесу ратифікації. Внаслідок цього рішення ЄС та Україна беруть зобов’язання розвивати тісну та довгострокову співпрацю у всіх основних сферах. Це дозволить розпочати повну імплементацію Угоди 1 вересня",  йдеться у повідомленні.

Більша частина Угоди про асоціацію вже діє. Починаючи з 1 вересня 2014 року багато положень Угоди в частині політичної та секторальної співпраці вже застосовуються на тимчасовій основі.

А з 1 січня 2016 року попередньо застосовується її торгівельна частина поглиблена та всеосяжна зона вільної торгівлі (ПВЗВТ). Укладення та набуття чинності цією Угодою надасть новий поштовх для розвитку співпраці в таких сферах як зовнішня та безпекова політика, судочинство, свобода та безпека (включаючи міграцію), оподаткування, управління державними фінансами, наука та технології, освіта та інформаційне суспільство.

Зазначимо, всі країни-члени Євросоюзу вже ратифікували угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Однак Рада ЄС мала ще остаточно оголосити про завершення всіх формальностей у процесі ратифікації, а документ набуде чинності в перший день другого місяця після завершення всіх процедур.

Нагадаємо, 11 червня в Україні стартував безвізовий режим з країнами Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.