Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

вітряк

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 11 липня 2017, 17:11

Негода пошкодила столітній дерев'яний вітряк у Шевченківському гаю

вітряк

Негода пошкодила вісь шестикрилого вітряка із Буковини.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Внаслідок сильного вітру була пошкоджена вісь вітряка, тому ми буди змушені демонтувати конструкцію з крилами, аби запобігти ще більшому руйнуванню» –повідомили працівники Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького.

Вітряк привезли до Музею у 1971 році, відтоді у повному обсязі його реставрували 2 рази – у 1991 та 2009 році, а також кілька разів проводили часткову реставрацію.

Музейники наголошують, що від таких неприємних випадків вберегтися дуже важко, оскільки усі архітектурні об’єкти знаходяться просто неба, відтак вони не захищені від руйнувань, зумовлених і віком, і кліматичними умовами.

«Відновлення об’єктів у музеї відбувається постійно, за планом, я б сказав, по колу: завершуючи одну споруду, починаємо іншу. Але й до форсмажорних ситуацій ми готові, аби тільки громада ставилася до цього із розумінням», –зазначив директор Музею Роман Назаровець.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.