Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитсадок

Четвер, 20 липня 2017, 12:35

Майже 4000 дітей у Львові не потрапляють до садків

дитсадок

Андрій Садовий дав доручення директорці департаменту гуманітарної політики міськради Галині Слічній публічно пояснити батькам, що їм робити далі.

Про це повідомила прес-служба Української Галицької Партії.

Як ішлося на позачерговому засіданні гуманітарної комісії Львівської міської ради, дошкільні заклади міста цьогоріч зможуть прийняти не більше 7000 дітей, хоча в електронній черзі наразі очікують 10 800 маленьких львів’ян.

За повідомленням прес-служби "Народного контролю", до секретарки комісії Анни Мармуляк, а також до самої комісії неодноразово зверталися львів’яни, які розповідали, що дітей, які були зареєстровані у старій версії електронної черги у ДНЗ, не виявилося в списках після оновлення е-черги. 

За словами Мармуляк, про ситуацію добре знають у профільному управлінні, де, попри це, не реагують ні на усні, ні на письмові звернення батьків чи депутатів. 

"Припускаю, що причина ситуації – недбальство самого управління освіти міськради, яке не змогло належно організувати і забезпечити перехід на нову електронну чергу. Велика частина даних про зареєстрованих дітей втратилася. Виправляти ситуацію чиновники не поспішають. Відтак зараз потрібно з’ясувати, чому було втрачено інформацію про зареєстрованих дітей і вжити усіх заходів, аби малеча із попередньої версії е-черги, потрапила в оновлений реєстр зі збереженням попередньої порядковості", – зазначила Анна Мармуляк.

У відповідь на депутатський запит міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення директорці департаменту гуманітарної політики Галині Слічній з'ясувати цю ситуацію та публічно дати роз’яснення батькам, як їм чинити у такому випадку.

Нагадаємо, в загальному по Україні на 100 місць у дитсадку претендують 117 дітей, а на Львівщині – 129.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.