Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АВЕ-Львів

Понеділок, 24 липня 2017, 13:33

Львівська ОДА може позбавити "АВЕ-Львів" частини сміттєвого ринку

АВЕ-Львів

Натомість Олег Синютка запевнив, що на львівський ринок ТПВ нового перевізника не вводитимуть.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Варіантів.

Як зазначив Олег Синютка, через те, що компанія "АВЕ-Львів" не може забезпечити повне вивезення сміття з підконтрольних їй майданчиків, Львівська ОДА може частково розірвати з нею угоду.

"Впродовж останніх 4 днів практично кожного дня компанія "АВЕ-Львів" не може вивезти сміття з певної кількості майданчиків. Якщо чотири дні тому таких було 4 майданчики, то станом на сьогодні ця кількість зросла до 40. Звичайно, до кінця дня компанія все-таки забирає ТПВ з майданчиків, але це не той рівень послуг, який ми хочемо надавати львів'янам. Тому ми поставили питання про часткове розірвання угоди з "АВЕ-Львів" і запропонували їй мати тільки той обсяг ринку, де вона має і технічні, і фінансові засоби",  розповів Олег Синютка.

За його словами, незважаючи на те, що "АВЕ-Львів" має налагоджені місця вивозу сміття зі Львова, компанія не може забезпечити очищення міста від відходів через можливі фінансові й організаційні причини.

Також очільник ЛЬвівської ОДА запевнив: якщо "АВЕ-Львів" перестане обслуговувати частину ринку ТПВ, нових компаній-перевізників у місто не вводитимуть.

"Ми не хочемо перепрофільовувати ринок твердих побутових відходів, як це зробила Львівська міська влада, коли усунула деякі компанії і ввела нову компанію. Ми на сьогодні не вбачаємо потреби у присутності на ринку міста Львова нових перевізників тому, що попередній рік всі перевізники, які працювали, давали можливість повністю вивозити ТПВ. Ми вважаємо, що ці проблеми, які є сьогодні, виникли внаслідок перерозподілу ринку перевезення ТПВ. І сьогодні у нас є достатньо перевізників, які можуть організувати вивіз ТПВ з міста Львова",  додав Олег Синютка.

Нагадаємо, "АВЕ-Львів" тривалий час найгірше вивозила сміття зі Львова.

А за даними Львівської міськради, станом на сьогодні на перевантажувальній станції "АВЕ-Львів", що на вул. Північній, зберігається близько 6000 тонн невивезеного сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.