Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Переробка сміття

Понеділок, 24 липня 2017, 15:41

До жовтня на Львівщині запустять установку зі спалювання сміття

Переробка сміття

Упродовж трьох місяців на Львівщині запрацює сміттєспалювальна установка, потужністю 20 тонн на добу.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Варіантів.

Упродовж наступних трьох місяців Львівська ОДА переходить до другого етапу роботи з твердими побутовими відходами у Львові.

За словами Олега Синютки, оскільки в місті очистили всі переповнені відходами майданчики, до жовтня облдержадміністрація береться запустити в установку зі спалювання сміття.

"Упродовж наступних трьох місяців ми повинні випробувати і запустити в експлуатацію установку зі спалювання сміття. Її потужність – 20 тонн на добу. Вона буде прообразом сміттєспалюваного заводу. Таку установку ми вже випробували в Радехові", – розповів Олег Синютка.

Також він запевнив, що на Львівщині не будуть використовувати ті сміттєспалювальні установки, які не пройдуть необхідні перевірки.

"Ми не будемо експлуатувати спалювальні установки, як не відповідають екологічним нормам. Вони пройдуть абсолютно всю перевірку на викид шкідливих речовин, діоксинів. Ми сподіваємось, що спалення при температурі близько 1000 градусів, як це передбачено технічними умовами, забезпечить повне спалення сміття без викиду шкідливих речовин в атмосферу", – додав Олег Синютка.

Зазначимо, винахідник Анатолій Архипчук уже має патент на пристрій із утилізації твердих побутових відходів. За його попередніми розрахунками, газові генератори на 30 м³ можуть переробляти 20 тонн сміття на добу, а його вартість становить близько 1 млн грн. У лютому він представив у Львові свою ідею.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.