Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вантажівка

Вівторок, 1 серпня 2017, 16:36

На Львівщині водіїв вантажівок штрафуватимуть за їзду у спеку

вантажівка

Через введення теплового режиму на дорогах Львівщини водіїв вантажівок, які перевищують допустиму вагу, штрафуватимуть на 255 грн.

Про це повідомили Варіантам у патрульній поліції Львова.

Як розповів іспектор із взводу обслуговування доріг державного значення Іван Бабурнич, у зв'язку зі спекою на дорогах Львівщини запроваджено тепловий режим. Через це патрульні стежитимуть за вагою вантажного транспорту. 

"Коли температура в області сягає понад 28°C дорожня служба України вводить тепловий режим. Тому інспектори починають зупиняти грузові автівки, які перевозять вантажі. З водіями проводиться профілактична бесіда, повідомляють їм про місця відстою, яких на Львівщині є понад півсотні. Якщо загальна маса транспорту перевищує 24 тонни, тоді виписується штраф у розмірі 255 грн",  зазначив Іван Бабурнич.

За його словами, винятком наразі є лише вантажівки, що перевозять речовини, які швидко псуюються. Якщо ж водій відмовляється залишати автівку на місці відстою, то його чекатиме 510 грн штрафу.

Зазначимо, нещодавно колишній депутат Львівської облради Йосиф Ситник в одній зі спільнот у Facebook зауважив, що на ділянці траси "БуськЛьвів" вантажівки сьогодні їздять без жодних обмежень.

Додамо, тепловий режим на Львівщині запроваджують, щоби вберегти автоляхи від ушкоджень, адже саме під час спеки вони найбільше руйнуються.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.