Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівелектротранс

Вівторок, 8 серпня 2017, 10:07

Вартість проїзду у трамваях і тролейбусах Львова планують підняти до трьох гривень

Львівелектротранс

У місті погодили підвищення вартості разового квитка на проїзд у електротранспорті.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, вчора на громадських слуханнях у Львівській міськраді було запропоновано встановити вартість разового квитка на проїзд у міському електротранспорті у розмірі 3 грн, а вартість квитка для учнів і студентів – у 1,5 грн.

Як заявив заступник директора з економіки ЛКП «Львівелектротранс» Олексій Зварич,востаннє коригування тарифу на проїзд в електротранспорті відбулось у червні 2014 року, а причинами для підвищення вартості проїзду є зміна тарифу на електроенергію для комунальних підприємств міста та вартість обслуговування транспортних засобів.

«Діючий сьогодні тариф – 2 гривні, запроваджений ще у червні 2014 року, з урахуванням тарифу на електроенергію 36 коп/КВт, сьогодні ж вартість одного КВт становить 2,25 грн. Разом з тим сума компенсаційних виплат за перевезення пільгових категорій пасажирів, яку підприємство отримує із міського бюджету, у 2017 році заплановано 50 млн грн, покриє лише п’яту частину реального пасажиропотоку у пільговому сегменті.

Також значно збільшилась частка ремонтно-відновлювального фонду і це безпосередньо пов’язано із зміною вартості комплектуючих матеріалів та оплати праці. Також зросла мінімальна заробітна плата», – наголосив Олексій Зварич.

Нагадаємо, проект рішення «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті» міськрада розробила ще наприкінці липня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.