Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Середа, 9 серпня 2017, 11:31

На Львівщині 3-річна дитина захворіла правцем

лікарня

У трирічної дівчинки з Новояворівська діагностували правець, яким дитина, ймовірніше за все, інфікуавалася в пісочниці.

Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Як заявили у лабораторному центрі, на Львівщині зареєстровано випадок захворювання на правець у дитини віком 3 роки, в якої планові профілактичні щеплення не проводились з причини відмови батьків.

"Можливою причиною виникнення цієї небезпечної хвороби є те, що дитина засунула в ніс знайдений в пісочниці папір, інфікований збудником правця" – додали в установі.

Найкращим захистом від правця є щеплення та дотримання заходів безпеки.

Нагадаємо, нещодавно львів’ян сколихнула новина про небезбечнипй вірус Коксакі, який було знайдено в місті. Хвороба також є небезпечною та її легко підхопити.

Довідка:

Правець — це гостре інфекційне захворювання, що уражає нервову систему, породжує тонічні і тетанічні судоми скелетних м'язових волокон, що призводять до асфіксії. Має надзвичайно високу летальність. Збудником захворювання є анаеробна спороутворююча паличка Clostridium tetani. Правець може виникнути після будь-яких травм з пошкодженням шкірних покривів та слизових оболонок, забруднених спорами збудника. (Вікіпедія)

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.