Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ОБСЄ

Вівторок, 15 серпня 2017, 12:12

Львівське сміття протягом року моніторила місія ОБСЄ

ОБСЄ

За словами голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Львові, сьогодні у місті немає загрози здоров'ю львів'ян через сміття.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, передає кореспондент Варіантів.

Як зазначив голова місії ОБСЄ у Львові Георгій Калініс, спостерігачі, окрім основних напрямків своєї роботи, із минулого року моніторять також ситуацію зі львівським сміттям.

"Ми слідкуємо за всім цим [ситуацією з вивезенням сміття зі Львова,  ред.] з минулого року. Звісно, така ситуація становила загрозу для здоров'я людей, але наразі вона не несе небезпеки",  розповів Георгій Калініс.

Водночас перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг наголосив: метою спостерігачів є не оцінювання стану здоров'я львів'ян, адже про це повинна дбати влада.

"Тут наша команда стежить за тим, чи вивозиться сміття, чи ні, спостерігачі спілкуються з мешканцями міста та з представниками органів влади. Ми надаємо отриману інформацію як Україні, так і іншим країнам-учасникам, аби вони могли формувати об'єктивну оцінку конкретної ситуації",  пояснив Александр Хуг.

Зазначимо, місія ОБСЄ у Львові займається моніторингом загальної безпеки на території всієї Львівщини, а також Волинської та Рівненської областей, стежить за безпекою громадських заходів, незаконним видобутком бурштину, рядом екологічних проблем, в тому числі й за львівським сміттям, ситуації з внутрішньо-переміщеними особами, демобілізованими учасниками АТО, свободою слова та віросповідання тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.