Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Понеділок, 21 серпня 2017, 13:56

На Львівщині закрили 9 шкіл

школа

Школи закрили у 6 районах та 3 ОТГ через те, що діти у малокомплектних навчальних закладах отримують якісної освіти.

Про це сьогодні повідомила під час прес-конференції директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, передає кореспондент Варіантів.

"Хочу підтвердити, що сьогодні ми маємо рішення про призупинення діяльності 9 навчальних закладів у зв'язку з відсутністю контингенту. Ще у 13 навчальних закладів понижено ступінь і у 10 закладів реорганізовано у навчально-виховні комплекси",  розповіла Любомира Мандзій.

За її словами, 9 шкіл закрили у 6 районах та 3 ОТГ. Таке рішення прийняли через те, що діти у малокомплектних школах отримують низького рівня освіту.

"Сьогодні ми реально мусимо звернути увагу на рівень освіти у малокомплектних школах. В одній із таких шкіл 3 учнів за результатами цьогорічного ЗНО взагалі не подолали 100-бальний бар'єр, двоє набрали від 100 до 120 балів і одна дитина набрала від 120 до 140 балів. Це свідчить про те, що в таких малокомплектних школах немає конкуренції, і ми не можемо говорити про якісну освіту. Також програма поудована так, що 1 клас цьогоріч піде вчитись із 3, а 2  із 4. От мені реально важко уявити, як ці діти будуть інтегровуватись. Не можуть в одному приміщенні здобувати якісну освіту 2 клас із 4", – наголосила Любомира Мандзій.

Також вона зазначила, що цього року 1307 шкіл на Львівщині відкриють свої двері для більше, ніж 26 000 першокласників. Порівняно з минулим роком цьогоріч кількість першокласників зменшилась.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.